Ciasto i babeczki marchewkowe

Przepis


SKŁADNIKI
Ciasto marchewkowe:

3 duże jajka
½ szklanki brązowego cukru
⅓ szklanki oleju (rzepakowego lub słonecznikowego)
1 szklanka mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
¼ łyżeczki soli
2 płaskie łyżeczki cynamonu
1 płaska łyżeczka suszonego imbiru
¼ łyżeczki mielonych goździków
1 szklanka startej na drobnych oczkach marchwi (lekko odciśniętej)
½ szklanki posiekanych orzechów włoskich
½ szklanki pokrojonych na kawałki ananasów z puszki
½ szklanki rodzynek
garść suszonych moreli, pokrojonych na kawałki


Polewa:

100 g masła, w temperaturze pokojowej
1 szklanka cukru pudru
200 g serka Philadelphia
orzechy włoskie, migdały i cynamon do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤