Ciasto Marysieńka

Przepis


Składniki:

biszkopt ciemny:
7 jajek
1 szklanka cukru
5 pełnych łyżek mąki
2 pełne łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
blat orzechowy:
1 i 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
5 białek
3/4 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
krem budyniowy:
500 ml mleka
1 cukier waniliowy
3/4 szklanki cukru
5 żółtek
1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
200 g masła
polewa:
100 g masła
6 łyżek cukru
5 łyżek kakao
3 łyżki mleka
1 łyżka mleka w proszku
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤