Babeczki brownies z kremem waniliowym i granatem

Przepis


Składniki (24 babeczki):
BABECZKI:

120 g gorzkiej czekolady
120 g masła
1/3 szklanki erytrytolu lub ksylitolu (ew. cukru)
2 duże jajka
70 g mąki
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
KREM:

250 g mascarpone
6 łyżek śmietanki kremówki 30%
3 łyżki erytrytolu
ziarenka z laski wanilii
ORAZ:

nasiona granatu
Przygotowanie:

Najpierw przygotuj krem – zmiksuj wszystkie składniki i wstaw do lodówki.

Nagrzej piekarnik do 160 stopni C. Czekoladę połam na kawałki i roztop razem z pokrojonym masłem w rondlu na małym ogniu, często mieszając. Przełóż do miski. Dodaj cukier, jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksuj i przełóż do papilotek (maksymalnie do połowy ich wysokości). Piecz około 13 minut.

Ostudzone babeczki dekoruj kremem – możesz wycisnąć go przez rękaw cukierniczy lub zwykły woreczek strunowy z dziurką albo wyłożyć krem łyżeczką. Udekoruj nasionami granatu.
@Dorota
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤