TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU

Przepis



Biszkopt:
1,5 szklanki mąki pszennej
6 jajek
1 szklanka cukru
4 łyżeczki octu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek oleju
szczypta soli
Masa:
500 g serka mascarpone
4 żółtka
50 g tabliczki gorzkiej czekolady
250 ml śmietanki 36%
1 łyżeczka aromatu pomarańczowego
2 łyżeczki żelatyny
3 łyżki soku z pomarańczy
4 łyżki cukru
skórka z 1/2 pomarańczy
Poncz:
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
szczypta kardamonu
3 łyżki likieru amaretto ( ja dałam likier o smaku tiramisu)
Dekoracja:
2 łyżki kakao
skórka z 1/2 pomarańczy
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤