Muffiny kokosowe z jagodami

Przepis


Składniki
1 jajko
150 g erytrolu (lub cukru)
250 ml maślanki
125 ml oleju
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
100 g mąki kokosowej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki siekanych migdałów
1 łyżeczka sproszkowanej wanilii
1 łyżeczka skórki z cytryny
1 szklanka jagód świeżych lub mrożonych
Przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do 200 °C.
W jednej misce mieszamy jajo z erytrolem, maślanką i olejem. W drugiej - pozostałe składniki, oprócz jagód. Dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto wyjdzie bardzo gęste. Na koniec dodajemy jagody (mrożonych nie rozmrażamy) i delikatnie mieszamy.
Wykładamy ciasto do papilotek lub foremek silikonowych, do ¾ wysokości. Pieczemy 22 minuty w 200 °C.
@Dorota
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤