Biszkopt z truskawkami

Przepis


Składniki na biszkopt rzucany (forma 23×34 cm):

5 białek + szczypta soli
162 g drobnego cukru
5 żółtek
150 g mąki pszennej
50 g mąki ziemniaczanej

Krem maślany Russel:
3 jajka
140 g drobnego cukru
300 g masła w temperaturze pokojowej (min. 82% tłuszczu)

Dodatkowo:

1/2 szkl wody + sok z cytryny, do nasączenia biszkoptu
ok 600 g truskawek świeżych (mogą być mrożone)
świeże truskawki do dekoracji
Galaretka:
3 galaretki o smaku truskawkowym
900 ml wrzątku (do galaretki)

Śmietana do dekoracji:

450 ml śmietanki kremówki, schłodzonej
3 łyżki cukru pudru lub więcej, do smaku

następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤