Jak zrobić tort serce

Przepis


Biszkopt kakaowy rzucany (forma śr 18 cm) – biszkopt kakaowy:
4 białka + szczypta soli (rozm. ‘L’)
130 g drobnego cukru
4 żółtka
4 łyżki wody, zimnej
95 g mąki pszennej
25 g kakao

Biszkopt jasny rzucany (forma kwadratowa 18×18 cm):
4 białka + szczypta soli
130 g drobnego cukru
4 żółtka
120 g mąki pszennej
40 g skrobi ziemniaczanej

Krem czekoladowy – krem czekoladowy:
400 ml śmietanki 36%
250 g czekolady mlecznej
65 g czekolady gorzkiej
90 g mascarpone, schłodzonego

Frużelina malinowa – frużelina malinowa:
300 g świeżych/mrożonych malin
4 łyżki zimnej wody (opcjonalnie)
3 łyżki cukru trzcinowego lub więcej, do smaku
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej + 3 łyżki zimnej wody

Krem Raffaello – krem raffaello:
250 g śmietanki kokosowej, otrzymanej ze schłodzonego mleczka kokosowego*
200 g białej czekolady
350 g mascarpone, schłodzonego
90 g wiórków kokosowych
30 g migdałów w płatkach, posiekanych

Nasączenie:
woda + sok z cytryny
woda + 2 łyżeczki kakao

następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤