PÓŁKRUCHE CIASTO KAKAOWE Z OWOCAMI

Przepis


Torcik ananasowo – kokosowy bez pieczenia
Składniki:
Spód:
220g kakaowych, podwójnych markiz Mafijnych Black dr Gerard
100g roztopionego, ostygniętego masła
1 łyżeczka kakao bez cukru
Krem:
250g serka mascarpone
450ml śmietanki kremówki 30%
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g
4-5 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku)
1 puszka ananasa w plastrach
15g żelatyny
140-150ml zimnej wody
100g wiórków kokosowych
Wierzch:
300ml śmietanki kremówki 30%
1 łyżka cukru pudru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 fix do śmietany
Dodatkowo:
wiórki kokosowe do posypania
wafelki z kremem kokosowym w białej czekoladzie Pryncypałki dr Gerard
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤