TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty

Przepis


Ciasto:

2 szklanki bezglutenowej mieszanki mąk ok 350 g, oczywiście możesz też użyć pszennej
3/4 szklanki cukru 90 g, u mnie cukier kokosowy
1 i 1/3 szklanki wcześniej zaparzonej wybranej kawy u mnie bezglutenowa zbożowa
1/2 szklanki oleju 60 ml
2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
3 łyżki kakao
3 łyżki siemienia lnianego + 6 łyżek wody
Krem:

400 ml mleczka kokosowego 80%
200 g wiórek kokosowych
5 łyżek cukru
2 łyżki budyniu bezglutenowego
aromat śmietankowy
Dodatkowo:

gorzka czekolada lub polewa
wegańska i bezglutenowa bita śmietana
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤