WALENTYNKOWY TORT TRUSKAWKOWY
źródło inspiracji: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/02/walentynko…
Przepis
Składniki:
(tortownica o średnicy 24 cm)
Biszkopt:
1,5 szklanki mąki pszennej
6 jajek
1 szklanka cukru
4 łyżeczki octu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek oleju
szczypta soli
Masa:
400 ml śmietany kremówki
250 g serka mascarpone
200 g białej czekolady
300 g truskawek mrożonych
1/4 szklanki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
Mus truskawkowy:
200 g truskawek
2 łyżeczki żelatyny
1/4 szklanki cukru pudru
Poncz:
sok z całej cytryny
2 łyżki wody
Dekoracja:
galaretka truskawkowa
300 ml wrzącej wody
perełki
ażurki czekoladowe
Skomentuj inspiracje: