WALENTYNKOWY TORT TRUSKAWKOWY

Przepis


Składniki:
(tortownica o średnicy 24 cm)

Biszkopt:
1,5 szklanki mąki pszennej
6 jajek
1 szklanka cukru
4 łyżeczki octu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek oleju
szczypta soli
Masa:
400 ml śmietany kremówki
250 g serka mascarpone
200 g białej czekolady
300 g truskawek mrożonych
1/4 szklanki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
Mus truskawkowy:
200 g truskawek
2 łyżeczki żelatyny
1/4 szklanki cukru pudru
Poncz:
sok z całej cytryny
2 łyżki wody
Dekoracja:
galaretka truskawkowa
300 ml wrzącej wody
perełki
ażurki czekoladowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤