Ciasto „Jamajka” z galaretką i bananami

Przepis


Składniki:
Czekoladowy biszkopt:
jajka - 5
cukier - 1 szklanka
olej - 2 łyżki
woda - 4 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mąka pszenna - 1 szklanka
mąka ziemniaczana - 1/2 szklanki
kakao - 3 łyżki
Nasączenie:
woda - 1 szklanka (przegotowanej)
sok z malin - 1/4 szklanki
sok z cytryny - z 1/2 cytryny
cukier - 1 łyżka
wódka - 1/2 kieliszka (opcjonalnie)
Galaretka z bananami:
banany - 6 więszych
galaretka owocowa - 2 (u mnie pomarańczowe)
woda - 800ml
Krem mascarpone:
śmietana 30% - 500ml
mascaropne - 500g
cukier puder - 2-3 łyżki
Dodatkowo:
czekolada gorzka - 50g (startej)
sok z cytryny - kilka łyżek
następna inspiracja ➤

Dołącz do naszej grupy facebookowej

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤