Muffinki z białą czekoladą i porzeczkami

Przepis


Składniki na 10 sztuk:
2 duże jajka
25 dag mąki tortowej
15 dag cukru
1 łyżka cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker
125 ml mleka
100 g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia Dr.oetker
15 dag czerwonej porzeczki
50 g białej czekolady

Sposób przygotowania:

Jajka wbić do miski, wsypać cukier oraz cukier cytrynowy, ubijać aż masa będzie puszysta i jasna, masło rozpuścić do płynnej konsystencji, wystudzić, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Do ubitej masy jajecznej wlać mleko oraz masło, delikatnie miksując wsypywać mąkę przesianą przez sito, wymieszać tylko do połączenia.
Ciasto wlewać do papierowych papilotek, posypać osuszoną czerwoną porzeczką. Piec około 30 minut w temp 180*c –do suchego patyczka.
Po upieczeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą.
@Agata
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤