Ciasto fasolowe z czekoladą i gruszkami

Przepis


Składniki:
200 g czerwonej fasoli odsączanej i przepłukanej
3 jajka
80 g ksylitolu (lub cukru)
80 g oleju kokosowego
30 g mąki kokosowej
30 g ciemnego kakao bez cukru
1 łyżeczka ekstraktu wanilii
1/2łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
Dodatkowo:
4 gruszki
1/2 szklanki ksylitolu (lub cukru)
10 cm kory cynamonu
3 gwiazdki anyżu
sok i skórka z cytryny
Skórka z pomarańczy

Polewa:



100 g gorzkiej czekolady, posiekanej
60 ml mleka skondensowanego bez cukru
25 g masła
40 ml rumu Malibu
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤