Ciasto z musem czekoladowym i czerwoną porzeczką
źródło inspiracji: http://prawodogotowaniazpasja.blox.pl/2015/07/Cia…
Przepis
Składniki na biszkopt:
4 jajka
1/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżki ciemnego kakao
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia Winiary
szczypta soli
masło i mąka krupczatka lub bułka tarta do formy
Składniki- mus czekoladowy:
200 g gorzkiej czekolady
400 ml śmietany 30 %
4 żółtka jaj
2 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżki żelatyny Winiary
70-80 ml wrzącej wody
Składniki- masa śmietankowa:
400 g czerwonej porzeczki
300 ml śmietany 30 %
3 czubate łyżki cukru trzcinowego
2 łyżki żelatyny Winiary
70-80 ml wrzącej wody
Dodatkowo:
1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej
5 łyżek likieru cointreau
50 ml wrzącej wody
3-4 kostki czekolady deserowej
Skomentuj inspiracje: