Ciasto z musem czekoladowym i czerwoną porzeczką

Przepis


Składniki na biszkopt:

4 jajka

1/4 szklanki cukru

3/4 szklanki mąki pszennej

2 łyżki ciemnego kakao

1 łyżka octu winnego

1 łyżeczka proszku do pieczenia Winiary

szczypta soli

masło i mąka krupczatka lub bułka tarta do formy



Składniki- mus czekoladowy:

200 g gorzkiej czekolady

400 ml śmietany 30 %

4 żółtka jaj

2 łyżki cukru trzcinowego

2 łyżki żelatyny Winiary

70-80 ml wrzącej wody



Składniki- masa śmietankowa:

400 g czerwonej porzeczki

300 ml śmietany 30 %

3 czubate łyżki cukru trzcinowego

2 łyżki żelatyny Winiary

70-80 ml wrzącej wody



Dodatkowo:

1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej

5 łyżek likieru cointreau

50 ml wrzącej wody

3-4 kostki czekolady deserowej
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤