Ciasto ucierane z brzoskwiniami i czerwoną porzeczką

Przepis


Skład.

30 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
20 dag masła
cukier waniliowy
5 jaj
100ml mleka
6 dojrzałych brzoskwiń lub nektarynek
kilka gałązek czerwonych porzeczek do dekoracji
cukier puder


Zaczynamy.
Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy pianę. Ucieramy masło, cukier , cukier waniliowy i żółtka. Do tej masy stopniowo dodajemy przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a także mleko. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu kładziemy połówki brzoskwiń i pieczemy w temp. 200C przez ok. 45minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy gałązkami świeżych czerwonych porzeczek.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤