Sernik z Oreo

Przepis


Sernik z ciasteczkami Oreo , delikatny i kremowy. Wypiek łatwy i szybki w przygotowaniu, zachwyci Was swoją prostotą jak i smakiem.
Spód tortownica 26 cm
herbatniki petit 210 g
masło rozpuszczone 80 g
Herbatniki w blenderze zmiksować na drobny piasek. Masło roztopić, ostudzić. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, składniki połączyć,i uformować dno ciasta, dobrze dociskając. Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy serowej.
Masa serowa
ser twarogowy z wiaderka 1 kg
jajka 3
cukier 150 g
budyń waniliowy 80 g (2 opakowania)
ser ricotta 200 g
śmietana 30-36 % 400 g
cukier waniliowy 20 g
ponadto; ciasteczka Oreo 16 sztuk, biała czekolada 150 g.
Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w misie robota kuchennego ( ser twarogowy, ricotta, budyń proszek, całe jajka, cukier,śmietanę bez wcześniejszego ubijania ), dokładnie zmiksować do połączenia składników na średnich obrotach miksera. Miksować dość krótko, aby nie napowietrzać masy serowej. Ciasteczka Oreo pokroić na mniejsze kawałki,dodać do masy serowej, wymieszać ręcznie za pomocą łopatki. Masę serową przełożyć na spód ciasta. Sernik piec 60-70 minut w temperaturze 160 ° góra/dół, aż się zetnie. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia w piekarniku, następnie sernik owinięty folią, schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, udekorować wierzch schłodzonego sernika.
@Paulina
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤