Ciasto Czekotruskawkowe, czyli dużo czekolady i frużelina owocowa.
źródło inspiracji: http://poezja-smakow.blogspot.com/2015/06/ciasto-…
Przepis
Składniki na biszkopt:
6 jaj
1 szklanka mąki pszennej tortowej
1 szklanka drobnego cukru
2 duże łyżki kakao
0,5 l śmietany kremówki 30 lub 36 %
żelatyna spożywcza – 4 łyżeczki na 1/4 szklanki wody
2 łyżki dobrego kakao
cukier puder – 4 łyżki
Frużelina truskawkowa:
Składniki:
80 dag czerwonych, dojrzałych i słodziutkich truskawek
sok wyciśnięty z 1 cytryny
2 łyżki mąki ziemniaczanej (rozpuszczone w 100 ml zimnej wody)
2 łyżki żelatyny namoczonej w 1/4 szklanki zimnej wody
cukier – pół szklanki lub więcej w zależności od słodyczy truskawek.
Skomentuj inspiracje: