Czekoladowe muffinki z krówką

Przepis


SKŁADNIKI
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
2 łyżki ciemnego kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 tabliczka mlecznej czekolady
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka
1 jajko
10-12 krówek (cukierków)




PRZYGOTOWANIE

muffinkiW misce mieszamy suche składniki:
mąkę, cukier, kakao, proszek
i pokrojoną w małą kosteczkę czekoladę.
W drugiej misce łączymy mokre składniki: olej, mleko i jajko.
Łączymy ze sobą zawartość obu misek.
Wypełniamy foremki do muffinek do około 2/3 ich wysokości.
Aby muffinki były fajnie wilgotne
w środku wkładamy do środka każdej
połówkę krówki.



Pieczemy około 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem.
W zależności od wielkości foremek wychodzi około 20-24 muffinek.

następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤