Pistacjowe "tiramisu" z truskawkami

Przepis


Składniki( 3-4 porcje)
-opakowanie(250 g) serka mascaropne
-2 żółtka
-1 białko
-ok. 30 g obranych pistacji
-cukier/miód/słodzik do smaku
-kilka podłużnych biszkoptów
-truskawki

Żółtka ubić aż staną się puszyste, dosłodzić, dodać mascarpone i zmielone pistacje( można to zrobić mikserem, nie muszą mieć konsystencji kremu, wystarczy że będą drobne), delikatnie zmiksować. W osobnym naczyniu ubić białko na sztywną pianę, delikatnie wmieszać masę z mascarpone.
W pucharkach ułożyć warstwę pokrojonych truskawek, na to kawałki biszkoptów, potem krem.. Kolejną warstwę biszkoptów, krem i na górę znów truskawki. Odstawić do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły, a biszkopty zmiękły.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤