Szarlotka z budyniem-zawsze wychodzi, pyszna

Przepis


SKŁADNIKI

*przepis na dużą blaszkę około 25x40cm

CIASTO

-2,5 szkl mąki pszennej tortowej (szklanki 250 ml)+ trochę do podsypania
-3 żółtka
-1 łyżka cukru waniliowego
-0,5 szkl cukru
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-3 łyżki śmietany kwaśnej 18%
-200g zimnego masła lub margaryny

JABŁKA

-1,5-2 kg jabłek (najlepiej szara reneta)
-1 galaretka cytrynowa
-1 łyżeczka żelatyny
-1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej

BUDYŃ

-1250ml mleka
-3 budynie waniliowe po 40 g bez cukru
-3/4 szkl cukru
-2 łyżki mąki pszennej tortowej
-1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
-100g masła
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤