Tureckie pide ze szpinakiem, fetą i kurczakiem.

Przepis


Tureckie pide ze szpinakiem i kurczakiem
Pide ze szpinakiem – składniki na 8 sztuk:
Na ciasto:
⦁ 600 g mąki pszennej 450
⦁ 2 jajka
⦁ kubek jogurtu naturalnego 200 g
⦁ 40 g świeżych drożdży
⦁ łyżeczka cukru
⦁ płaska łyżeczka soli
⦁ 40 ml oliwy
⦁ 150 ml letniej wody
⦁ łyżeczka soli

Farsz:
⦁ 2 ząbki czosnku
⦁ oliwa do smażenia
⦁ 250 g świeżego szpinaku
⦁ 10-12 pomidorów daktylowych
⦁ 100 g sera feta
⦁ 50 g sera wędzonego górskiego
⦁ 600 g filetów z piersi kurczaka
⦁ sól i pieprz jako przyprawy.
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤