Ciasto ptasie mleczko na mleku skondensowanym z galaretką-ciasto pianka

Przepis


BISZKOPT (można pominąć i wykorzystać okrągłe biszkopty)

-3 jajka
-1 szkl mąki pszennej tortowej
-6 łyżek oleju
-6 łyżek wody
-płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-0,5 szkl cukru

WARSTWA I

-1 galaretka malinowa
-400ml wrzątku
-1 łyżka żelatyny
-2 łyżki cukru pudru (płaskie)
-200ml mleka skondensowanego niesłodzonego (ja użyłam mleka w kartoniku, ale może też być z puszki)

WARSTWA II

-1 galaretka agrestowa
-400ml wrzątku
-1 łyżka żelatyny
-2 łyżki cukru pudru (płaskie)
-200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego

DODATKOWO

-2 galaretki malinowe
-750 ml wrzątku
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤