Sernikowe entremets z mango i marakują

Przepis


SKŁADNIKI
Biszkopt genueński:

2 jajka (w temperaturze pokojowej)
70 g cukru trzcinowego
50 g mąki pszennej
20 g mąki ziemniaczanej
20 g masła
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego


Galaretka z mango i marakują:

200 g pulpy z mango (najlepiej alphonso)
100 g pulpy z marakui (lub miąższ z 3-4 owoców)
1 łyżka cukru
2 płaskie łyżeczki agaru


Sernik waniliowy:

200 g mielonego twarogu sernikowego
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka żelatyny (ok. 4 g)
25 ml wody


Dodatkowo:

100 g pulpy z marakui (lub miąższ z 3-4 owoców)
50 g wiórek kokosowych


Sernik z mango i kurkumą:

400 g mielonego twarogu sernikowego
200 g pulpy z mango (najlepiej alphonso)
2 łyżki cukru pudru
1 płaska łyżeczka kurkumy
3 łyżeczka żelatyny (ok. 12 g)
50 ml wody


Glazura lustrzana z mango i białą czekoladą:

200 g białej czekolady
150 g pulpy z mango (najlepiej alphonso)
150 g cukru
100 ml śmietany kremówki 36%
5 łyżeczek żelatyny (ok. 20 g)
50 ml wody
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤