Porzeczkowa pokusa

Przepis


Składniki:

Biszkopt:

2 jajka
1/2 szklanka cukru pudru
1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżeczki kakao

Masa serowo- porzeczkowa ze startą czekoladą:

500g białego sera w wiaderku
500ml śmietany 36%
5 łyżek żelatyny
10 łyżek mleka
1/2 szklanki cukru pudru
250g świeżych czerwonych porzeczek
1 galaretka poziomkowa
1/2 szklanka wrzątku
80g mlecznej czekolady

Mus porzeczkowy:

250g świeżych czerwonych porzeczek
1 galaretka truskawkowa
1 szklanka wrzątku
2 łyżki cukru

Poncz:

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1/3 szklanki wrzątku
40ml likieru amaretto

Dodatkowo na dekorację:

250ml śmietany 36%
1 łyżka cukru pudru
1 śmietan-fix
420g rurek czekoladowych
czerwone perełki dekoracyjne
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤