Ciasto Toffi - bez pieczenia
źródło inspiracji: http://smakinatalerzu.pl/2018/12/19/ciasto-toffi-…
Przepis
Krem budyniowy:
1 litr mleka
1/2 szkl. cukru
4 żółtka
250 g masła
1 szkl. mąki pszennej
2 łyżki skrobi ziemniaczanej
Krem toffi:
400 g masy krówkowej, schłodzonej
500 ml śmietany 36%, schłodzonej
1 łyżeczka żelatyny w proszku
Krem śmietanowy:
500 ml śmietany 36%, schłodzonej
1 cukier wanilinowy (16 g)
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka żelatyny
Dodatkowo:
1,5 opakowania słonych krakersów (duże opakowanie)
około 150-200 g herbatników typu „petitki”
czekolada lub kakao do oprószenia
Skomentuj inspiracje: