Bananowa krówka na biszkopcie

Przepis


Biszkopt:

3 duże jajka (osobno białka i żółtka)
1/2 szklanki cukru drobnego
1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Krem budyniowy:

750 ml mleka
4 żółtka
140 g cukru
32 g cukru waniliowego
1 budyń waniliowy (proszek, ok. 40g)
150 g mąki pszennej
200 g miękkiego masła
Masa śmietanowa:

śmietan-fix w proszku lub bita śmietana
500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej)
2-3 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:

1 duże opakowanie herbatników (ok. 250 g)
1 mała masa kajmakowa w puszce (ok. 300 g)
3 banany
odrobina soku z cytryny do skropienia bananów
płatki migdałowe do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤