Tort malinowy z mascarpone

Przepis


Składniki(tortownica 27 cm):
biszkopt (składniki na 1 biszkopt):
jajka 3 szt,
mąka pszenna 0,5 szklanki,
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki,
cukier 0,5 szklanki,
sól szczypta,

krem:
ser mascarpone 250 g,
śmietanka 36% 600 ml,
cukier puder 7 łyżek,

dodatkowo:
galaretka czerwona 3 szt,
maliny świeże lub mrożone 600 g,
woda gorąca 3,5 szklanki,
ciastka rurki z kremem ok. 4 opakowania,
czekoladowe drażetki z kolorową polewą,

do nasączenia:
woda 1/4 szklanki,
cukier waniliowy 1 łyżeczka,
sok z cytryny 1 łyżeczka,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤