Tort kokosowo wiśniowy

Przepis


Składniki (tortownica 24 cm):
biszkopt (składniki na 1 szt):
jajka 3 szt,
cukier 0,5 szklanki,
mąka pszenna 0,5 szklanki,
mąka ziemniaczana 2 łyżki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
sól szczypta,

frużelina wiśniowa:
wiśnie 600 g (waga z pestkami),
cukier 3 łyżki,
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki,
woda zimna 50 ml,
żelatyna 1 łyżeczka,

krem kokosowy:
śmietanka 30% 660 ml,
śnieżka w proszku 2 opakowania,
biała czekolada 150 g,
wiórki kokosowe 200 g,

czekoladowy drip:
czekolada mleczna 100 g,
czekolada gorzka 100 g,
śmietanka 30% 60 ml,

do nasączenia:
woda 0,5 szklanki,
cukier waniliowy 0,5 opakowania,
sok z cytryny 1 łyżeczka,

dodatkowo:
wiśnie z ogonkami do dekoracji,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤