Pełnoziarniste czekoladowe babeczki

Przepis


Składniki: (na 10-12 sztuk w zależności od wielkości papilotek)

2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
pół szklanki cukru trzcinowego muscovado (jeśli nie będziecie podawać babeczek z polewą ilość cukru można zwiększyć)
1 płaska łyżeczka sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 łyżeczki cukru waniliowego
1 pełna łyżka kakao – u mnie ze sklepu Yerba MaTe 24
1 jajko klasy L
1 szklanka mleka
100 g masła
do podania: polewa czekoladowa – u mnie z mlecznej czekolady
opcjonalnie dodatki: u mnie część babeczek miała w środku żurawinę (do nabycia w Yerba MaTe 24 ), część pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę, a część była bez niczego
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤