Ciasto Kilimandżaro

Przepis


Składniki:

biszkopt:
6 dużych jajek
3/4 szklanki cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki kakao
2 łyżki oleju
1 łyżka wody
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
masa jabłkowa:
1 kg jabłek
2 galaretki np. pomarańczowe
1 łyżka masła
masa budyniowa:
200 g masła
1/2 l mleka
2 żółtka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
1 cukier wanilinowy
polewa:
50 g czekolady mlecznej
50 g czekolady gorzkiej
2 łyżki wody
dodatkowo:
wiórka kokosowe do posypania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤