Tort ekstremalnie orzechowy drip cake, a'la ferrero rocher
źródło inspiracji: http://smaki-katriny.blogspot.com/2018/11/tort-ek…
Przepis
BISZKOPT
-5 jajek
-3/4 szklanki cukru
-1 szklanka mąki pszennej tortowej
-5 łyżek oleju
-5 łyżek wody
-2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie)
-2 łyżki kakao
-3/4 szklanki posiekanych drobno orzechów włoskich
KREM
-750ml śmietanki 36%
-2 czekolady deserowe po 100g każda
-0,5 szkl cukru
-1 łyżka kakao
-3/4 szklanki orzechów włoskich zmielonych
DODATKOWO
-1 czekolada mleczna 100g
-20g masła
-2 łyżki mleka
-trochę zmielonych orzechów do dekoracji
PONCZ
-mocna herbata
Skomentuj inspiracje: