Piernikowy smaczek

Przepis


Biszkopt:
6 jajek
3/4 szklanki cukru
szczypta soli
1 szklanka mąki
2 łyżki przyprawy do piernika
1 łyżeczka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem budyniowy:
kostka masła (200 g)
2 budynie (u mnie bez cukru)
1/2 litra mleka
2 łyżki cukru

Galaretka porzeczkowa:
2 galaretki o smaku owoców leśnych (chyba, że znajdziecie gdzieś porzeczkowe)
1 słoiczek (250g) dżemu z czarnej porzeczki (użyłam konfitury Stovit)
Galaretki rozpuszczamy w pół litra goracej wody a gdy przestygną mieszamy z dżemem.

Polewa:
100 g czekolady (u mnie pół na pół mleczna i gorzka)
2-3 łyżki mleka
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤