Ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką

Przepis


Biszkopt
6 szt. jaj (L)
6 łyżek cukru
-1 szczypta soli
6 łyżek mąki pszennej typ 450
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poncz
3 kcal0,3 szklanki herbaty czarnej
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
Krem
3 szklanki mleka 2%
300 g masła
160 g cukru
16 g cukru wanilinowego
4 szt. żółtek (rozmiar L)
5 łyżek mąki pszennej typ 450
6 łyżek mąki ziemniaczanej
2 łyżki spirytusu
Wierzch
1000 g truskawek
2 szt. galaretek o smaku truskawkowym
-750 g wrzącej wody
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤