Ciasto dyniowe

Przepis


Ciasto
360 g mąki tortowej typ 450
1 łyżka proszku do pieczenia
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
-2 łyżeczki cynamonu mielonego
-1 łyżeczka gałki muszkatołowej mielonej
-0,5 łyżeczki imbiru (mielonego)
400 g cukru białego
-0,5 łyżeczki soli himalajskiej
170 g masła
4 szt. jaj (L)
55 g oleju rzepakowego
425 g puree z dyni
120 g mleka 2%
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Krem serowy
650 g twarożku kanapkowo-sernikowego
150 g cukru pudru
250 g śmietanki 30%
-2 łyżeczki cynamonu mielonego
-0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej
-1 łyżeczka imbiru (mielonego)
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤