TORT KAWOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI

Przepis


Biszkopt:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
3 łyżeczki octu
niepełna szklanka mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
4 łyżki oleju
szczypta soli
Masa czekoladowa:
125 g serka mascarpone
150 ml śmietanki 30%
100 g gorzkiej czekolady
Masa kawowa:
125 g serka mascarpone
150 ml śmietanki 30%
1-2 łyżki cukru pudru
2 g kawy rozpuszczalnej (1 saszetka)
Beza kawowa:
3 jajka
3/4 szklanki drobnego cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 g kawy rozpuszczalnej (1 saszetka)
Dodatkowo:
wiśnie deserowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤