Bezglutenowe rabarbarowo – kokosowe crumble

Przepis


Składniki (1 porcja):

2 łodygi rabarbaru
4 łyżeczki ksylitolu
1 łyżka mąki kokosowej
1 łyżka wiórków kokosowych
2,5 łyżki płatków owsianych (bezglutenowych)
1 jajko
1 łyżka oleju kokosowego
1 łyżeczka nasion chia (opcjonalnie)
Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 170 stopni.

Obierz i pokrój rabarbar na małe kawałeczki. Włóż do kokilki (lub innego naczynia do zapiekania). Wymieszaj z 2 łyżeczkami ksylitolu.

Przygotuj kruszonkę – wymieszaj wszystkie pozostałe składniki i rozłóż na rabarbarze. Zapiekaj około 15-20 stopni aż do zarumienienia.


@Dorota
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤