Wilgotna Babka Dyniowo - Imbirowa

Przepis


Składniki na foremkę keksową lub rynienkę 25 x 11 cm:
1 czubata szklanka mąki
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
100 g masła w temp. pokojowej
niepełna szklanka puree dyniowego
3 jajka w temp.pokojowej kl. M
3/4 szkl. cukru najlepiej trzcinowego
2 cm startego korzenia imbiru
2 szczypty cynamonu
1 czubata łyżeczka kakao
ewentualnie starta skórka z 1/3 pomarańczy
Polewa czekoladowa z orzechami:

5 łyżeczek cukru
15 g masła
1 łyżka zimnego mleka
2 czubate łyżeczki kakao
1-2 łyżki drobno posiekanych orzechów
ewentualnie kuleczki czekoladowe do ozdoby
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤