Ciasto kapitańskie

Przepis


Biszkopt:
* 5 jajek
* 5 łyżek cukru
* 4 łyżki mąki pszennej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 2 łyżki kakao

Masa ajerkoniakowa:
* 700 ml mleka
* 1 szklanka cukru
* 1 opakowanie cukru wanilinowego
* 2,5 łyżki mąki pszennej
* 5 łyżek mąki ziemniaczanej
* aromat waniliowy
* 3 żółtka
* 300 g masła
* pół szklanki likieru Advocat

Masa śmietanowa:
* 500 ml śmietany kremówki
* cukier puder do smaku
* 2 śmietan-fixy

Dodatkowo:
* szczypta kakao
* opakowanie okrągłych biszkoptów
* 200 ml zaparzonej kawy
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤