Ciasto kapitańskie
źródło inspiracji: http://bitasmietanka.blogspot.com/2018/10/65-cias…
Przepis
Biszkopt:
* 5 jajek
* 5 łyżek cukru
* 4 łyżki mąki pszennej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 2 łyżki kakao
Masa ajerkoniakowa:
* 700 ml mleka
* 1 szklanka cukru
* 1 opakowanie cukru wanilinowego
* 2,5 łyżki mąki pszennej
* 5 łyżek mąki ziemniaczanej
* aromat waniliowy
* 3 żółtka
* 300 g masła
* pół szklanki likieru Advocat
Masa śmietanowa:
* 500 ml śmietany kremówki
* cukier puder do smaku
* 2 śmietan-fixy
Dodatkowo:
* szczypta kakao
* opakowanie okrągłych biszkoptów
* 200 ml zaparzonej kawy
Skomentuj inspiracje: