Ciasto z borówkami

Przepis


Kruszonka:
4 łyżki masła
ok. 3/4 łyżeczki cynamonu
3/4 szklanki cukru
ok. 1/2 szklanki mąki pszennej
Z podanych składników wyrób kruszonkę i odstaw na bok.

Ciasto:
3/4 szklanki mleka
1 jajko
55 g masła
2 szklani mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
ok. 250 g borówek
Do miski dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj mikserem, oczywiście oprócz borówek.
Następnie dodaj borówki i wymieszaj.
Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłóż wcześniej przygotowaną kruszonkę.
Piecz w 180 C. przez ok 50 minut.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤