Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z serem feta

źródło inspiracji: http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/2018/0…
Przepis
Rewelacyjna, mocno truskawkowa i arbuzowa, orzeźwiająca zupa z wyczuwalną nutką świeżej cytryny i aromatycznej mięty, z dodatkiem pachnącego sera, idealna kiedy żar leje się z nieba, a my marzymy o lekkim, szybkim, chłodzącym obiedzie.
Składniki:
700g miąższu z arbuza
300g świeżych truskawek
3 łyżki miodu
4 łyżki soku z cytryny
1 łyżka posiekanej świeżej mięty
Wykonanie:
1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki, a miąższ z arbuza pokroić na mniejsze kawałki.
2. Owoce przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować. Dodać sok z cytryny, miód, miętę i ponownie całość zmiksować.
3. Gotową zupę odstawić do lodówki na około 60 minut, schłodzoną zupę podawać z pokruszonymi kawałkami sera fety.
@Ewelina
Skomentuj inspiracje: