Ciasto czekoladowe na spodzie z komosy ryżowej (wegańskie)

Przepis


Spód:

250 g komosy ryżowej
450 ml wody
175 g daktyli
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 łyżki syropu z agawy
szczypta soli
2 łyżki nasion chia
4 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Komosę namocz w wodzie przez ok. 20 minut, następnie odsącz na sitku i odstaw na godzinę,i przełóż do miseczki. Następnie dodaj pozostałe składniki i dokładnie zmiksuj blenderem.
Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz przez ok. 40 minut w 180 C. Gotowe ciasto odstaw aby przestygło.

Masa:

4 łyżki kakao
4 łyżki syropu z agawy
2 łyżki oleju kokosowego
2 awokado
garść borówek
Wszystkie składniki (oprócz borówek) przełóż do misy blendera i zmiksuj na gładką masę.
Tak przygotowaną masę wyłóż na ciasto, na wierzch wyłóż borówki.
Odstaw do lodówki na ok. godzinę.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤