Biszkopt z masą jabłkowo- wiśniową i bitą śmietaną

Przepis


Składniki na biszkopt:
6 jaj
6 łyżek mąki
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
6 łyżek cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Składniki na masę jabłkowo- wiśniową
1 kg jabłek
1 dżem wiśniowy (z kawałkami owoców)
1,5 opakowania galaretek wiśniowych
0,5 łyżeczki żelatyny
Krem śmietankowy:
600 ml śmietanki 30-36%
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżka żelatyny
½ szklanki cukru pudru
Ok 80 ml mleka
Ok 80 ml wody
Dodatkowo:
Garść wiśni do ozdoby
Płatki migdałowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤