BABECZKI BROWNIE PODWÓJNIE CZEKOLADOWE z kremem (wegańskie, bezglutenowe)

Przepis


Ciasto:

100 g fasoli ugotowanej lub z puszki (u mnie biała)
40 g mąki jaglanej lub innej (np. pszennej, orkiszowej)
3 łyżki masła orzechowego
1 łyżka kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki wybranego słodziku (u mnie syrop z agawy)
50 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciskany)
2 łyżki oleju
Krem:

200 ml mleka roślinnego (u mnie domowe mleko kokosowe)
40 g gorzkiej czekolady
50 g masła orzechowego
1 łyżka kawy zbożowej rozpuszczalnej (bezglutenowej, jeśli robisz babeczki bezglutenowe; możesz również zamienić na kakao)
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki wybranego słodzika (u mnie cukier trzcinowy)
2 łyżki mąki jaglanej lub pszennej
3 łyżki mąki kokosowej lub migdałowej
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤