Ciasto aniołek-śmietanowy przekładaniec

Przepis


SKŁADNIKI

*przepis na dużą blaszkę około 22x35cm

SPODY

-0,5 kg mąki pszennej tortowej
-2 jajka
-200g śmietany gęstej, kwaśnej 18%
-125g masła lub margaryny rozpuszczonego i ostudzonego
-1 łyżka cukru waniliowego
-0,5 szklanki cukru (szklanka 250ml)
-0,5 łyżeczki amoniaku

KREM

-800ml mleka
-250ml śmietany gęstej kwaśnej 18%
-3 jajka
-3/4 szklanki cukru
-1 łyżka cukru waniliowego
-250g masła lub margaryny
-3 łyżki mąki ziemniaczanej
-1 łyżka mąki pszennej

DODATKOWO

-1 tabliczka czekolady białej
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤