Ciasto aniołek-śmietanowy przekładaniec
źródło inspiracji: http://smaki-katriny.blogspot.com/2018/03/ciasto-…
Przepis
SKŁADNIKI
*przepis na dużą blaszkę około 22x35cm
SPODY
-0,5 kg mąki pszennej tortowej
-2 jajka
-200g śmietany gęstej, kwaśnej 18%
-125g masła lub margaryny rozpuszczonego i ostudzonego
-1 łyżka cukru waniliowego
-0,5 szklanki cukru (szklanka 250ml)
-0,5 łyżeczki amoniaku
KREM
-800ml mleka
-250ml śmietany gęstej kwaśnej 18%
-3 jajka
-3/4 szklanki cukru
-1 łyżka cukru waniliowego
-250g masła lub margaryny
-3 łyżki mąki ziemniaczanej
-1 łyżka mąki pszennej
DODATKOWO
-1 tabliczka czekolady białej
Skomentuj inspiracje: