Czekoladowy torcik z kremem szampańskim i truskawkami

Przepis


Ciasto czekoladowe
200 g mąki pszennej
280 g brązowego cukru
170 ml oleju rzepakowego
200 ml mleka
60 g ciemnego kakao
4 jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem szampański
250 ml śmietanki 36 %
180 ml szampana wytrawnego + 100 ml
3 żółtka
4 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny spożywczej
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
Mus truskawkowy
300 g truskawek *
2 łyżeczki żelatyny spożywczej
3 łyżki cukru
2-3 łyżki soku z cytryny
Dekoracja
świeże truskawki i borówki
listki mięty
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤