Kokosanki
źródło inspiracji: https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/2018/…
Przepis
Kokosanki z wyczuwalnym rumowym akcentem to moja propozycja na szybkie i łatwe w przygotowaniu domowe ciasteczka.
Składniki:
4 białka
200g cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka rumu
250g wiórków kokosowych
30-35 sztuk okrągłego opłatka
Wykonanie:
1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i ponownie ubić na sztywno. Następnie dodać sok z cytryny, rum, wiórki kokosowe i dokładnie delikatnie wymieszać szpatułką.
2. Na blaszce wyłożonej papierem rozłożyć krążki opłatka. Następnie na każdy opłatek nałożyć łyżką lub szprycą część masy kokosowej.
3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut do lekkiego zrumienienia, następnie wystudzić.
@Ewelina
Skomentuj inspiracje: