Kokosanki

Przepis


Kokosanki z wyczuwalnym rumowym akcentem to moja propozycja na szybkie i łatwe w przygotowaniu domowe ciasteczka.

Składniki:

4 białka
200g cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka rumu
250g wiórków kokosowych
30-35 sztuk okrągłego opłatka

Wykonanie:

1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i ponownie ubić na sztywno. Następnie dodać sok z cytryny, rum, wiórki kokosowe i dokładnie delikatnie wymieszać szpatułką.

2. Na blaszce wyłożonej papierem rozłożyć krążki opłatka. Następnie na każdy opłatek nałożyć łyżką lub szprycą część masy kokosowej.

3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut do lekkiego zrumienienia, następnie wystudzić.
@Ewelina
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤