Wilgotne Ciasto Czekoladowe Z Kulkami Serowo Kokosowymi

Przepis



Składniki na tortownicę o śred 21 cm

Ciasto czekoladowe:

100 g masła
180 g cukru
3 całe jajka
250 g mąki pszennej
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
150 ml letniego mleka
1 i 1/2 łyżki kakao
100 g czekolady deserowej lub gorzkiej
Serowo kokosowe kulki
200 g sera, nie rzadkiego (użyłam Mój ulubiony)
około 50-80 g wiórek kokosowych
1 małe jajko
50 g cukru
( ewentualnie) jeśli kulki nie chciały by się lepić, to dodać do 2 łyżek mąki kokosowej
ewentualnie 1 łyżka masła o ile twaróg jest chudy i suchy

Polewa Czekoladowa:

6 łyżeczek cukru
3 łyżeczki kakao
3 łyżki mleka
1 nie pełna łyżka margaryny/masła


Polewa Biała:

6 kostek białej czekolady
lub

4 łyżki mleka w proszku
1 i 1/2 łyżki mleka
1 łyżka masła/margaryny
1 i 1/2 łyżki cukru
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤