Cytrynowiec z brzoskwiniami

Przepis


Wymiary formy: 25x36 cm

Składniki:

biszkopt:
7 jajek
1 szklanka cukru
5 łyżek mąki tortowej
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
masa cytrynowa:
200 g masła
3 żółtka
3/4 szklanki cukru
1 cukier wanilinowy
1 1/2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 budynie śmietankowe bez cukru
3 cytryny
woda
masa śmietankowa:
1/2 l śmietanki kremówki
4 łyżki cukru pudru
2 opakowania śmietan-fix
dodatkowo:
puszka brzoskwiń (820 g)
posypka czekoladowa lub starta czekolada
alkohol do nasączania lub herbatka owocowa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤