Rolada makowa w negatywie ;) (Czekoladowe ciasto i biała masa makowa)

Przepis


Składniki:
Masa makowa
280 g białego maku
4 łyżki miodu
35 g masła
2 łyżki konfitury morelowej
1 łyżeczka ekstraktu wanilii
100 g obranych migdałów, lekko uprażonych
50 g suszonych moreli
50 g skórki pomarańczowej
50 g drobnych rodzynek
2-3 łyżki śmietanki 30 %
1 szklanka mleka wymieszana z 1 ½ szklanki wody

Ciasto
75 g mąki pszennej
25 g mąki ziemniaczanej
25 g ciemnego kakao
½ łyżeczki proszku do pieczenia
20 g drobno startej gorzkiej czekolady
4 jajka (osobno żółtka i białka)
100 g drobnego cukru
Dodatkowo
120 g gorzkiej czekolady
50 g >masła

następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤