Torcik cappuccino

Przepis


Na biszkopt:
6 jajek
6 łyżek cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
6 łyżek mąki zwykłej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Na krem cappuccino:
3 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
5 łyżek kawy cappuccino w proszku
4 żółtka
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
300 g masła

Na krem śmietanowy:
500 ml śmietanki 30%
3 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
2 opakowania śmietan-fix

Do nasączania:
1/2 szkl. przegotowanej wody
sok z 1 cytryny
3 łyż. wódki (można pominąć)

Dodatkowo:
3-4 łyżki kawy cappuccino
1 słoiczek kwaśnego dżemu
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤